[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”660″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” css_animation=”appear” img_size=”2000×250″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_custom_heading text=”Besnijdenis nazorg” font_container=”tag:h4|text_align:left|color:%23303030″ google_fonts=”font_family:Merriweather%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]Besnijdenis nazorg; wat mag wel en niet na een besnijdenis en waar moet u opletten.

Voeding

Uw kind mag na de ingreep weer eten en drinken wanneer hij volledig helder is.

Wondverzorging

De dag na de operatie mag uw kind weer douchen. Twee dagen na de ingreep dient hij dagelijks in bad te gaan voor minimaal een half uur. Hierbij dient u ook babyshampoo te gebruiken.

De hechtingen zijn zichtbaar en zullen er vanzelf afvallen. Ze zijn oplosbaar en hoeven niet verwijderd te worden.

Houdt het wondgebied de eerste dagen goed schoon en droog. Iedere keer als u de luier verschoond of indien uw kind zindelijk is en zelf gaat plassen, verwisseld u het gaasje met daarop de zalf. De penis legt u omhoog met het gaasje daar overheen. Trek bij uw kind een strakke onderbroek aan. De fusidinezalf gebruikt u tot de tube op is, daarnaast gebruikt u bij elke luierwissel steriele vaseline.

De eerste tijd kan uw zoon nog een aantal klachten hebben:

•   een rood, gezwollen en geïrriteerde eikel; dit is niet verontrustend en verdwijnt in de loop van de week. Het beste kunt u de penis omhoog leggen, richting de navel. De huid van de eikel is dun en kan gedurende twee weken tot twee maanden erg gevoelig zijn.

•   pijn; uw zoon mag drie tot vier keer per dag pijnmedicatie krijgen, volgens meegekregen instructie gebaseerd op het pijnprotocol

•   de eerste maal een branderig gevoel bij het plassen; dit verdwijnt gewoon bij doorplassen.

Pijnstilling

Bij thuiskomst uit de kliniek mag uw kind de pijnstillers krijgen zoals met u besproken is. Voor de nacht kunt u dit nogmaals geven. De volgende ochtend na het wakker worden geeft u uw kind weer de pijnstillers. Gebruik de pijnstillers zeker de eerste dagen zoals met u is besproken. Uw kind heeft op deze wijze het beste resultaat van de pijnstillers en dus ook de prettigste ervaring van de besnijdenis.

Naar buiten

De dag na de operatie mag uw kind weer naar buiten, maar niet te lang in de zon. Als uw kind zich na 2 dagen weer goed voelt mag hij weer naar school/crèche.
De eerste twee weken mag uw kind niet fietsen, sporten of in de zandbak spelen.

Zwemmen

Na 10 dagen mag uw kind weer zwemmen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_custom_heading text=”Afspraak maken” font_container=”tag:h4|text_align:left|color:%23303030″ google_fonts=”font_family:Merriweather%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJ0aXRsZS1saW5lJTIyJTNFJTBBJTA5JTA5JTA5JTNDc3BhbiUzRSUzQyUyRnNwYW4lM0UlMEElMDklMDklMDklM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][vc_single_image image=”691″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self”][vc_column_text]Klik hier om direct een afspraak
te maken.

Heeft u vragen of wenst u meer
informatie, dan kunt ook
contact opnemen.[/vc_column_text][vc_button2 title=”Contact pagina” align=”inline” style=”rounded” color=”peacoc” size=”sm” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.sky-aims.com%2Fwp%2Fcontact%2F||”][/vc_column][/vc_row]